ELLE07 2018

29. august 2019 § Skriv en kommentar

Beach House: 7 (Bella Union)

Indiepop/dreampop

(4/6)

Nye fans af Beach House kan starte her! Baltimore-duoen Beach House har leveret nogle af de bedste drømmepop-ballader i de seneste 10 år, og deres sfæriske musikstil, hvor fløjlsbløde og luftige vokaler møder støjende guitarflader, holder stadig. Alex Scally og Victoria Legrand har på deres syvende fuldlængealbum droppet deres vanlige producersamarbejde og i stedet fået hjælp fra bl.a. Peter Kember fra det alternative rockband Spacemen 3. Resultatet er imidlertid stadig klassisk Beach House: Smuk og letmelankolsk indiepop, hvor støjrock møder sirenesang. Dyk f.eks. ned i singlen ”Dive”, der starter som vuggende dreampop og ender i tempofyldt indierock – helt ubesværet – eller den hypnotiske ”Black Car”, der leder tankerne hen på Lower Dens.

 

Janelle Monáe: Dirty Computer (Warner)

Electropop/soul

Den futuristiske popdronning Janelle Monáe er tilbage med et stærkt smittende udspil. Du har formentlig allerede hørt den Prince-agtige “Make Me Feel”, der flyder over af tight knipserytme og funky guitar, og som altid er det svært at sidde stille med Janelle Monáes nyskabende sexysoul i ørerne. Gæstestjerner som Pharrell Williams og Grimes joiner den amerikanske musiker og leverer nok sommerens bedste dansetracks.

 

Palace Winter: Nowadays (Tambourhinoceros)

Indierock/singer/songwriter

Københavnerduoen Palace Winter, der består af den australske singer/songwriter Carl Coleman og den danske producer og pianist Caspar Hesselager, har i bandets fire års levetid fået international opmærksomhed fra bl.a. BBC, NME og The Guardian – og det er fuldt fortjent. ”Nowadays” er det perfekte roadtrip-album: Dynamisk guitarrock med tidløse melodier blandet med smukke og filmiske indieballader, og pladen er den oplagte ledsager på sommerens længere køreture.

 

Download 5 smukke poptracks fra Roskilde Festival

First Aid Kit: Fireworks

Clarissa Connelly: De Novo

Ellis May: River of Doubt

Pale Honey: Why Do I Always Feel This Way

Gurli Octavia: Oh Mighty Cold

Der er lukket for kommentarer.

What’s this?

You are currently reading ELLE07 2018 at Anna Møller.

meta